Toimintamuodot

Seurat

Yhdistyksen tärkein toimintamuoto on seurat. Seuroja järjestetään pääasiassa omalla toimitalolla Nurmijärven Perttulassa. Seuroja pidetään myös kodeissa ja Nurmijärven kirkoissa. Seurat koostuvat seurapuheista sekä virsistä ja Siionin lauluista. Lisäksi järjestetään seurakuntailtoja ja kodiniltoja, joissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista alustusksen pohjalta.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Seura-ajat ja paikat löydät toimintakalenterista.

Lapsi- ja nuorisotyö

Lapsi- ja nuorisotyöllä tuetaan vanhempien kristillistä kasvatustyötä. Keskeisiä toimintamuotoja ovat kaverikerhot, pyhäkoulut, raamattuluokat sekä nuortenillat.

Kaverikerho on jaettu kahteen ikäryhmään, eskarilaiset ja 1 luokkalaiset omassa ja 2-3 luokkalaiset omassa ryhmässä. Kaverikerhot pidetään ikäryhmittäin vuoroviikoin. Kaverikerhoja järjestetään tiistai-iltaisin Perttulassa, Klaukkalassa ja Rajamäessä. Uskontotuokion lisäksi kerhossa lauletaan, leikitään, askarrellaan ja toimitaan muuten yhdessä.

Pyhäkouluja pidetään sunnuntaisin kodeissa pyhäkoulupiireittäin sekä kaikille yhteinen pyhäkoulu toimitalolla kerran kuukaudessa. Pyhäkoulut on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille, mutta kaikenikäiset ovat niihin tervetulleita. Niissä käsitellään opettajan johdolla lapsentajuisesti Raamatun tekstejä ja kertomuksia.

Raamattuluokkatilaisuuksia järjestetään lapsille ja nuorille perjantai-iltaisin, 4.-6. luokkalaisille kodeissa ja yläkouluikäisille toimitalolla. Näissä tilaisuuksissa perehdytään Raamattuun ja keskustellaan tärkeistä uskoon ja elämään liittyvistä asioista.

NuPe = Nuorten Perjantai järjestetään rippikoulun käyneille nuorille joka toinen viikko toimitalolla. Tilaisuuksien toinen puoli on keskustelua raamatullisesta tai nuorten elämään liittyvästä aiheesta ja toinen puoli on pelejä, leikkejä ja muuta ryhmäytymistä tukevaa toimintaa.

Diakonia

Diakoniatyöllä halutaan tukea eri elämäntilanteissa olevia ja apua tarvitsevia. Esimerkiksi järjestetään tarvittaessa kotiapua perheille ja vieraillaan vanhusten sekä sairaiden luona. Lisäksi muistetaan merkkipäivien viettäjiä ja tuetaan eläkeläisten virkistystoimintaa.

Myyjäiset

Myyjäistoiminnan tarkoituksena on kerätä ajallisia varoja rauhanyhdistyksen toiminnan rahoittamiseen ja rakennushankkeen aiheuttamien lainojen hoitamiseen.

Myyjäisiä järjestetään omalla toimitalolla ystävänpäivää edeltävänä lauantaina, äitienpäivää edeltävänä lauantaina, syyskuussa sadonkorjuun aikaan ja joulumyyjäiset marras- joulukuun vaihteessa. Lisäksi pidämme myyjäisiä kaksi kertaa vuodessa muilla rauhanyhdistyksillä.

Myyjäisissä on tarjolla runsaasti kotileivonnaisia sekä hienoja tekstiili-, askartelu-, puu- ja metallitöitä, arvontaa, narutusta ja muuta ohjelmaa. Myyjäisissä on myös ruoka- ja kahvitarjoilu.